ΕΘΝΙΚΑ

Υποδοχή Ερντογάν με επεισόδια στα κατεχόμενα

Υποδοχή Ερντογάν με επεισόδια στα κατεχόμενα
Με συλλήψεις και τραυματισμούς σημαδεύτηκε η άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου...

Με συλλήψεις και τραυματισμούς σημαδεύτηκε η άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, όταν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, «αστυνομικοί» διαπληκτίστηκαν με τους διαδηλωτές, απαιτώντας να κατεβάσουν πανό με συνθήματα που θεωρήθηκαν υβριστικά.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Nα πεθάνει ο φασισμός» και ανήρτησαν πανό που έγραφε «Αρνούμαστε την πολιορκία του ιμπεριαλιστή. Δεν θέλουμε ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα λεφτά, ούτε το πακέτο του».

Επίσης, έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της «συντεχνίας δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS Αχμέτ Καπτάν, τραυματίστηκαν στα επεισόδια και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Νωρίτερα, η ψευδοαστυνομία με «δικαστικό ένταλμα» είχε εισέλθει στο κτίριο της KTAMS για να κατεβάσει πανό που είχε θεωρηθεί επίσης προσβλητικό και έγραφε «Δίνεις ένα, παίρνεις πέντε! Και χωρίς να ντρέπεσαι μας λες τρόφιμους».

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο κτίριο της KTOS, της συντεχνίας των δασκάλων, όμως εκεί δεν έγιναν συλλήψεις.

Επίσης, τραυματίστηκαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, Αχμέτ Καπτάν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.