ΕΘΝΙΚΑ

Μήνυμα Βίτσα στην Τουρκία: Έχουμε πιο έμπειρους πιλότους

Μήνυμα Βίτσα στην Τουρκία: Έχουμε πιο έμπειρους πιλότους

Το αξιόμαχο και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, όσον αφορά στην αμυντική θωράκιση, στο επίπεδο της αποτροπής» διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989.

Ο ίδιος δήλωσε δε ήσυχος για τις δυνατότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι στα ελληνοτουρκικά μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, επανέλαβε ότι λαμβάνονται μέτρα, ώστε να μην συμβεί

«Μην ξεχνάμε ότι πετάνε πιλότοι χωρίς εμπειρία από την άλλη πλευρά. Βέβαια, ο δικός μας πιλότος είναι και έμπειρος και έχει σαφείς οδηγίες» τόνισε.

Με αφορμή τις δηλώσεις περί μονομερούς, από την πλευρά της Τουρκίας, ακύρωση της συμφωνίας για το προσφυγικό, ο κ. Βίτσας παρατήρησε: «Αν υπονοείται κάποιου είδους “επιθετική” ενέργεια με βάση τους πρόσφυγες, αυτή την κατάσταση πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και σε σχέση με τις συζητήσεις που πρέπει να γίνονται σε επίπεδο διεθνές και διπλωματικό, αλλά και σε επίπεδο άλλου χαρακτήρα».

Ωστόσο, επισήμανε, ότι «πολλά λέγονται αυτή την εποχή, ενόψει δημοψηφίσματος στην Τουρκία, που θα γίνει την ημέρα του Πάσχα για την Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις