ΕΘΝΙΚΑ

«Παραλήρημα» Κιλιτσντάρογλου: Η Ψέριμος είναι δική μας (vid)

«Παραλήρημα» Κιλιτσντάρογλου: Η Ψέριμος είναι δική μας (vid)

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου | Ψέριμος: Το «βιολί» του με τις απαράδεκτες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζει ο επικεφαλής των Κεμαλιστών και ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να αμφισβητεί την ελληνικότητα της Ψερίμου, αλλά και άλλων 17 νησιών και νησίδων του Αιγαίου.

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στις 16/01/2018 σε μέλη του κόμματός του και επιτίθεται εναντίον του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρεώνοντάς του ευθύνες για το ότι δεν διεκδικεί τα νησιά που βρίσκονται στο Αρχιπέλαγος.

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα, ανταπαντώντας στα όσα του είχε καταλογίσει προ ημερών ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Κιλιτσντάρογλου λέει: «Φτάσαμε σε τέτοιο σημείο ώστε να ρωτάμε για τα νησιά του Αιγαίου. Ναι, τα νησιά του Αιγαίου. Ρωτάω λοιπόν, αυτό το νησί, η Ψέριμος, σε ποιον ανήκει τελικά; Είναι δικό μας ή της Ελλάδας; Βγες και δώσε μια απάντηση! Εγώ ρωτάω και αυτός μου απαντάει πήγαινε και ρώτα αυτούς που τα παρέδωσαν: Κοιτάξτε κουβέντα, δηλαδή παραδέχεται ότι τα έχει παραδώσει».

Διαβάστε επίσης:

Και συνεχίζει απευθυνόμενος πάντα στον Ερντογάν και στον Γιλντιρίμ: «Θα σου μιλήσω σαν σε ένα παιδί δημοτικού, αυτό το νησί, η Ψέριμος ανήκει σε εμάς ή στην Ελλάδα; Τόσο απλά ρωτάω. Το παραδώσαμε αλλά όχι εμείς, λέει. Εγώ ξέρω τι έχεις παραδώσει εσύ, κάτσε και δώσε μου μια απάντηση σαν άνθρωπος. Απάντησε, μην απειλείς!».

Καταλήγοντας ο Κ. Κιλιτσντάρογλου διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι το 2019, όταν θα γίνουν εκλογές και το κόμμα του θα έρθει στην εξουσία, θα υπερασπιστεί «κάθε πετραδάκι, κάθε κόκκο άμμου της Τουρκίας» και δεν θα παραδώσει «ούτε μία πιθαμή».

Όπως γίνεται φανερό, το θράσος του κεμαλιστή ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης ξεπερνά πλέον κάθε όριο και συνάδει απόλυτα με την κλιμάκωση της έντασης και των «ψευτοτσαμπουκάδων» στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανιστόρητες επιθέσεις του Κιλιτσντάρογλου αφορούν σε ένα παιχνίδι «εσωτερικής κατανάλωσης», αφού οι Κεμαλιστές ονειρεύονται κυβερνητικές καρέκλες για το 2019, προσβλέποντας να χτυπήσουν τον Ερντογάν, μεταφέροντας το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο πεδίο των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τις τουρκικές προκλήσεις


Σχετικές ειδήσεις