ΕΘΝΙΚΑ

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του «Εξπρές του Μεσονυχτίου»

Καμμένος για Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του «Εξπρές του Μεσονυχτίου»

Την ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου» επικαλέστηκε ο Πάνος Καμμένος για να περιγράψει την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγής, σημειώνοντας πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει τέτοιο αίτημα.

«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του “Εξπρές του Μεσονυκτίου”», ανέφερε, για να προσθέσει ότι έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» για τους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη, λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του Τούρκου πολίτη στον Έβρο, υποστήριξε ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής και επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά.

Οι τρεις τους φοβήθηκαν τα πυρά του τουρκικού στρατού και έπεσαν στο έδαφος, αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Ιβάν Σαββίδη σε Πούτιν: Βοήθησε να απελευθερωθούν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί

Σχετικές ειδήσεις