Αιγαίο: Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού

Αιγαίο: Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει πλωτό του Λιμενικού
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μία ακόμη επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη (04/04/2018), την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, στη Χίο.

Όπως αποκαλύπτει το politischios.gr, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο δεν απέτρεψε την είσοδο λέμβου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον περιπολικού σκάφους του Λιμενικούπου επίσης βρισκόταν στην περιοχή.

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια ύδατα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα «θερμό» επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν σώα όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Το Νewsbomb.gr επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, από όπου μας ενημέρωσαν ότι η αναφορά για το παραπάνω περιστατικό διερευνάται.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση από Γιλντιρίμ: «Μην υπολογίζετε την Ελλάδα – Είναι πιο μικρή κι από την Κωνσταντινούπολη»

«Απόβαση» Τούρκων στην Ελλάδα - Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της Eurostat

Τρόμος για ενδεχόμενη «εισβολή» της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα

PHOTO GALLERY