ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό – Ζάεφ: Δεν είμαι έτοιμος να τηλεφωνήσω στον Τσίπρα

Σκοπιανό – Ζάεφ: Δεν είμαι έτοιμος να τηλεφωνήσω στον Τσίπρα

Την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων που επεσήμανε ότι απαιτείται κι άλλος χρόνος για να βρεθεί λύση, ο Ζόραν Ζάεφ έσπευσε να διευκρινίσει ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα.

«Το τηλέφωνο στην Αθήνα θα χτυπήσει, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστή η ημέρα και η ώρα», προσθέτει ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πότε θα γίνει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα ήθελα να πραγματοποιήσω την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό αύριο», δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά το άφησε ανοικτό.

«Μπορεί να τηλεφωνήσω στην Αθήνα και ελπίζω ότι θα γίνει πολύ σύντομα» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δεν θα σχολιάσω κάτι περαιτέρω από τη δήλωση του ΥΠΕΞ πως είμαστε πολύ κοντά, αλλά είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια βιώσιμη και με διάρκεια λύση και 100% ασφαλής για τις επόμενες γενιές».

«Όπως βλέπετε παραμένω αισιόδοξος παρότι δεν είναι πολύ εύκολο, είναι ευαίσθητο θέμα, αλλά είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Παραδέχθηκε πάντως πως τα χρονοδιαγράμματα είναι σφιχτά και βάσει αυτών η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, υπενθυμίζοντας ότι έρχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (28-29/6), και πριν από αυτό η σύνοδος των υπουργών της ΕΕ (25-26/6).

Διαβάστε επίσης:

Τουρκική… μπλόφα: Τι κρύβεται πίσω από το «πάγωμα» της συμφωνίας για το προσφυγικό

Σχετικές ειδήσεις