ΕΘΝΙΚΑ

Σκοπιανό - Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: «Εφικτή η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ»

Σκοπιανό - Προκαλεί ο Ντιμιτρόφ: «Εφικτή η ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ»

Σκοπιανό | Ειδήσεις: Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, φαίνεται πως άρχισε πρόωρα τους πανηγυρισμούς του, προτού καν κυρωθεί διά δημοψηφίσματος στη χώρα του η συμφωνία των Πρεσπών και άρχισε εκ νέου τις προκλητικές αναφορές στο Twitter.

Με αφορμή την επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στα Σκόπια, ο κ. Ντιμιτρόφ χαρακτήρισε «εφικτή την ένταξη της “Μακεδονίας” ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ, που καθορίστηκε το 1993, είναι τελικά εφικτή. Στις 30 Σεπτεμβρίου, θα χρησιμοποιήσουμε την ευκαιρία να γίνουμε το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Αυτό θα ενισχύσει τη σταθερότητά μας, θα δώσει ένα μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι εδώ για να παραμείνει, εντός αυτών των συνόρων, και θα μας φέρει επενδύσεις», έγραψε στο Twitter ο κ. Ντιμιτρόφ.

Δυστυχώς, ο κ. Ντιμιτρόφ επιμένει σε μια αλυτρωτική ρητορική, εμμένοντας σε προκλητικές αναφορές ως προς την ονομασία της χώρας του, σε μια στιγμή, μάλιστα, που η κοινή γνώμη των Σκοπίων μοιάζει απολύτως διχασμένη ως προς το εάν θα υπερψηφίσει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αυστηρό μήνυμα Νίμιτς προς τα Σκόπια

Την ίδια στιγμή, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους Σκοπιανούς ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σε περίπτωση που απορρίψουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: