Ανανεώθηκε:

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας

Newsroom Newsroom

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Στα γνωστά τερτίπια του επιδίδεται για ακόμη μία φορά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, διά του εκπροσώπου Τύπου του, Χαμί Ακσόι, επαναφέρει το «casus belli», ξεκαθαρίζοντας πως η Άγκυρα αναγνωρίζει τα έξι μίλια εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας.

ΕΓΕΙΡΕΙ ΞΑΝΑ ΘΕΜΑ «CASUS BELLI» Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Ακσόι

Επί της ουσίας, η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ της γείτονος συνιστά έμμεση απάντηση στα όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε πως η Άγκυρα κατέθεσε αίτημα για είσοδο μαχητικών της στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο. Έκανε λόγο για θετικό βήμα από την άλλη πλευρά, καθώς, όπως τόνισε, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα έλαβε τέτοιο αίτημα αφού η Άγκυρα έως τώρα επέλεγε να προχωρά σε παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Απαντώντας στον Έλληνα υπουργό ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας τόνισε πως η Άγκυρα αναγνωρίζει ως ελληνικό εναέριο χώρο τα έξι ναυτικά μίλια και υποβάλλει αιτήματα μόνο γι’ αυτά, σύμφωνα με την HaberTurk.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, για τις πολιτικές και τις στρατιωτικές πτήσεις, μία χώρα οφείλει να ζητήσει άδεια χρήσης του εναέριου χώρου άλλης χώρας. Η χώρα μας αναγνωρίζει φυσικά τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ζητά άδειες πτήσης – εντός και εκτός Ελλάδας – σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις. Αυτή δεν είναι μια νέα πρακτική».

Διαβάστε επίσης:

Αρχηγός ΓΕΑ: Αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας «να πετάει, να μάχεται και να νικάει»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved