Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας. Αυτή τη φορά το Πολεμικό Ναυτικό της γείτονας χώρας δεσμεύει την περιοχή στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Η Άγκυρα συνεχίζει καθημερινά τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με την τελευταία να είναι μια νέα NAVTEX για στρατιωτική άσκηση παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό Ναυτικό δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου για την διεξαγωγή ασκήσεων με πυρά.

Η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική της πολιτική, αυτή τη φορά με έναν πιο ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν παραμονή, αλλά και ανήμερα της 25ης Μαρτίου και όταν την ίδια στιγμή νότια του Καστελόριζου το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζει νέα ναυτικά γυμνάσια.

Ερντογάν: Η Θράκη είναι τουρκική

Την ίδια ώρα ο ο προέδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τα εμπρηστικά σχόλια κατά της Ελλάδας, καθώς κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου. Την ίδια στιγμή που δείχνει να προσπαθεί να αντλήσει πολιτική υπεραξία από τον θάνατο των 50 μουσουλμάνων στην τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας -με συνεχείς αναφορές σε προεκλογικές ομιλίες- η αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας είναι το επόμενο «αγαπημένο» του θέμα.

Παίζονται παιχνίδια για τα πετρέλαια της ανατολικής Μεσογείου, κατήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία του χθες 22 Μαρτίου στην Κόνια (Ικόνιο) της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε τη φράση του δράστη της επίθεσης της Νέας Ζηλανδίας στο μανιφέστο του με την οποία απειλούσε την Τουρκία λέγοντας ότι «δεν θα μπορείτε να ζήσετε στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

«Και τώρα ο γιος του ηγέτη του Ισραήλ, αυτόν που τον λένε Νετανιάχου, λέει τα ίδια πράγματα. Τα ίδια πράγματα λέει. Και τώρα, κοίτα, κάνουν ένα νέο βήμα. Ποιο είναι αυτό το νέο βήμα; Συναντώνται και παίζουν παιχνίδια για τα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

«Όποιος πάει να μας διώξει από την Κωνσταντινούπολη θα φύγει με φέρετρο»

«Την "Ιστανμπούλ" δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετροτου όπως το κάναμε στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στα Δαρδανέλλια.

«Δεν θα μετατρέψετε την Ινσταμπούλ σε Κωνσταντινούπολη»υπογράμμισε.
«Οι παππούδες σας ήρθαν εδώ… κι επέστρεψαν σε φέρετρα» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα σας στείλουμε πίσω όπως τους παππούδες σας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Αιγαίου και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

«Στην Κύπρο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς παραβιάζουν τα δικαιώματά μας» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Στο Αιγαίο δοκιμάζουν την υπομονή μας, καθώς προσπαθούν να μας περιορίσουν και να μην μπορούμε να πατάμε το πόδι μας».

Διαβάστε όλα όσα είπε στην ομιλία του ΕΔΩ