ΕΛΛΑΔΑ

Live Blog: Δείτε απευθείας την παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης

Live Blog: Δείτε απευθείας την παρουσίαση του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης
Φωτογραφία αρχείου από συνεδρίαση της επιτροπής Πισσαρίδη...
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

LIVE: Λεπτό προς λεπτό σε απευθείας μετάδοση και σε Liveblog η παρουσίαση από τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης - Θεόδωρος Σκυλακάκης, Άκης Σκέρτσος, Αλέξης Πατέλης, Δημήτρης Σκάλκος, Μιχάλης Αργυρού και Νίκος Μουντζούφας αναλύουν το σχέδιο που υπέβαλε η Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες με πλήρη κατάλογο με τα έργα, προγράμματα και μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας.

Αποκαλυπτήρια για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η παρουσίαση πραγματοποιείται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τα άλλα μέλη της Διευθύνουσας Επιτροπής του Ταμείου Ανάκαμψης, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Μιχάλη Αργυρού, ενώ στην παρουσίαση θα συμμετάσχει και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας.

Με το εν λόγω σχέδιο επιδιώκει να μεταφέρει το κέντρο βάρους της οικονομίας σε παραγωγικές δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και ιδιωτικές επενδύσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθεί η απασχόληση.

Δείτε εικόνα από την παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο

Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει πως η χώρα μας το επόμενο έτος θα λάβει περίπου 5 δισ. ευρώ από το Ταμείο (3 δισ. προκαταβολή και 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα React EU).

Λεπτό προς λεπτό η παρουσίαση στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr

Ρoή Ειδήσεων