ΕΛΛΑΔΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη Ρωσίδα που την «χτύπησε» κεραυνός στην Κνωσό

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για τη Ρωσίδα που την «χτύπησε» κεραυνός στην Κνωσό

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί του Βενιζελείου Νοσοκομείου του Ηρακλείου, για την εξέλιξη της υγείας της 36χρονης Ρωσίδας, η οποία υπέστη ανακοπή όταν έπεσε κεραυνός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού τον οποίο επισκεπτόταν.

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου, Ανέστη Κιούλπαλη που μίλησε στη ιστοσελίδα cretapost.gr, η «36χρονη είναι σε καταστολή και περιμένουμε να συμπληρώσουμε τις 48 ώρες περίπου για να δούμε με μία αξονική τομογραφία εγκεφάλου εάν υπάρχουν εγκεφαλικές βλάβες.

Είναι θετική η ανταπόκριση της γυναίκας καθώς έχουν αποκατασταθεί οι οργανικές της λειτουργίες και φαίνεται ότι εάν δεν έχει υποστεί μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες υπάρχει πιθανότητα να έχουμε αίσιο τέλος», καταλήγει ο κ. Κιούλπαλης.

Η άτυχη γυναίκα που είχε έρθει με το σύζυγο και το παιδί της στο Ηράκλειο για διακοπές τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού έπεσε πολύ κοντά της κεραυνός.

keravnos

Στο νοσοκομείο ο περιφερειάρχης Κρήτης και ο δήμαρχος Ηρακλείου

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο βρέθηκαν σήμερα (31/05), ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου -όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο- να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των τουριστών που τραυματίστηκαν στην Κνωσό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος ενημερώθηκαν από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Νίκο Χαριτάκη και τον γιατρό-διευθυντή της ΜΕΘ, Ανέστη Κιούλπαλη, για την πορεία της υγείας της Ρωσίδας τουρίστριας αλλά και των 4 Ρώσων που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Ο κ. Χαριτάκης χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση της υγείας της τουρίστριας, η οποία νοσηλεύεται διασωληνομένη στη ΜΕΘ, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία.

Οι άλλοι τέσσερις Ρώσοι, πρόσθεσε, νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σχετικές ειδήσεις