Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Προπηλάκισαν και χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στο Σύνταγμα (pics+vid)

Newsbomb

Άνανδρη επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ από αγνώστους που τον ξυλοκόπησαν με γροθιές και κλωτσιές - Από τα σοβαρά επεισόδια αμαυρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν άγνωστοι πλησίασαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αργά το απόγευμα την ημέρα της Πέμπτης, «οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου».

Δείτε ΕΔΩ τι κατήγγειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό και του φώναζε «παραιτήσου».

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης:

Διμοιρία των ΜΑΤ επενέβη και ο κ. Κουμουτσάκος κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τη διμοιρία για να προφυλαχτεί. Ακολούθησε συμπλοκή των αστυνομικών με την ομάδα που επιτέθηκε στον βουλευτή. Ο κ. Κουμουτσάκος λίγο αργότερα έφυγε και κατευθύνθηκε προς τη βουλή, όμως και πάλι μια ομάδα ατόμων πήγε να του επιτεθεί και ακολούθησε νέος γύρος συμπλοκών με τους αστυνομικούς στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία ο κ. Κουμουτσάκος μετέβη στη Βουλή σοβαρά τραυματισμένος!

koumoutsakos vouli

Μιλώντας, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος «φωτογράφισε» ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση που δέχτηκε το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας» ξεκίνησε την παρέμβασή του και συνέχισε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος - έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων - αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε» απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη.

Όπως είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επειδή είδε πρόσωπα, ξέρει υπό την καθοδήγηση ποίων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι, «αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ποντιακών Σωματείων». «Και αυτοί που το έκαναν, είναι οι πνευματικοί πατέρες, έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας κι ότι πιο ακραίο υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος ζήτησε συνολική καταδίκη για αυτά που έγιναν, αλλά, πρόσθεσε πως ο κ. υπουργός (εννοώντας τον Νίκο Φίλη) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως. Την αυτονόητη καταδίκη του Σώματος, εξέφρασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.

ΝΔ: Φασιστοειδή χτύπησαν τον Γιώργο Κουμουτσάκο

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς από «φασιστοειδή» κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου και καλεί την ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη των δραστών.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καταδίκασε επίσης «σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.

Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία».

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της επίθεσης στο gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ