ΕΛΛΑΔΑ

Ανατρεπτική μαρτυρία για το μικρό Μπεν: Γιατί δεν θα βρουν τίποτα οι Βρετανοί ερευνητές; (pics&vid)

Ανατρεπτική μαρτυρία για το μικρό Μπεν: Γιατί δεν θα βρουν τίποτα οι Βρετανοί ερευνητές; (pics&vid)

Άκαρπες θα αποβούν οι έρευνες των Βρετανών στην Κω για ίχνη του μικρού Μπεν που σύμφωνα με το πιο πρόσφατο σενάριο φέρεται να καταπλακώθηκε κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών πολύ κοντά στο σπίτι όπου διέμενε το καλοκαίρι του 1991 στην Κω.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε εκτενές ρεπορτάζ στη βρετανική Dailymail, οι Έλληνες αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ήδη από το 1991 είχαν «χτενίσει» την περιοχή δύο φορές και δεν βρήκαν τίποτα.

Ένας από τους αστυνομικούς που είχαν λάβει μέρος στην πρώτη επιχείρηση, ο οποίος τώρα πια είναι συνταξιούχος, είπε ότι τις μέρες που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν είχε ψάξει ολόκληρη την περιοχή γύρω από την αγροικία.

mesa4

«Η έρευνα και η όλη ιστορία συνεχίζεται, γιατί οι Βρετανοί έχουν δώσει χρήματα. «Αλλά η όλη διαδικασία είναι μάταιη», είπε ο ίδιος συνταξιούχος αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση πήρε νέα τροπή, μετά τη μαρτυρία ενός άνδρα, ο οποίος κατέθεσε, 25 χρόνια μετά την εξαφάνιση του αγοριού ότι ο Μπεν είχε συνθλιβεί από έναν εκσκαφέα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών γύρω από την αγροικία του παππού του Μπεν.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ο οδηγός του εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, δεν είχε παρατηρήσει το μικρό ξανθό αγόρι και στη συνέχεια τον έθαψε κάτω από τους τόνους χώματος που είχαν μετακινηθεί λόγω των εργασιών.

Ο θάνατος του Μπάρκα φαίνεται πως «απελευθέρωσε» κάποιον φίλο του, ο οποίος μίλησε στην αστυνομία και προέβη σε αυτές τις αποκαλύψεις.

Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και ο ανθρωπολόγος Gaille Mackinnon ο οποίος έχει εργαστεί σε πολύ μεγάλες υποθέσεις όπως για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και τη Σιέρα Λεόνε.

Πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες άρχισαν να σκάβουν αναζητώντας τα οστά από το Μπεν, ωστόσο τελικά εντόπισαν αρχαίο νεκροταφείο.

Σχετικές ειδήσεις