ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία - Μητέρα δύο παιδιών η γυναίκα που σκοτώθηκε στην έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας

Τραγωδία - Μητέρα δύο παιδιών η γυναίκα που σκοτώθηκε στην έκρηξη στην πλατεία Βικτωρίας

Φονική έκρηξη σε γνωστό ταχυφαγείο στην πλατεία Βικτωρίας - Νεκρή μία γυναίκα - Πέντε τραυματίες - Άγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια της τραγωδίας - Ποια τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης (01/12/2016) σε γνωστό ταχυφαγείο, στην πλατεία Βικτωρίας, στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Χέυδεν. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν από τη φονική έκρηξη που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο ανήλικνων παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί στο υπόχειο χώρο του ταχυφαγείου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Πυροσβεστικής.

Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 42χρονη εργαζόταν στο λογιστήριο του καταστήματος.

Δείτε εδώ εικόνα από το σημείο

Εκτός κινδύνου οι πέντε τραυματίες

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, πέντε άτομα, τα οποία έχουν υποστεί ελαφρείς τραυματισμούς, κατά κύριο λόγο θλάσεις και κακώσεις, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στα νοσοκομεία Γενικό Κρατικό, Γεννηματά και 401.

Σημειώνεται, επίσης, ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένα άτομα πήγαν σε φαρμακείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο ταχυφαγείο, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

ekriximesa2

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ακολούθησε την έκρηξη, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υπόγειο, επιχείρησαν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Λίγη ώρα αφότου οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να σβήσουν τη φωτιά, εντόπισαν νεκρή στο υπόγειο την άτυχη γυναίκα, η οποία αγνοείτο.

Έκλεισε ο σταθμός του ΗΣΑΠ

Αποκλεισμένο από τις Αρχές παρέμεινε για ώρες τόσο το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, όσο και οι γύρω δρόμοι. Μάλιστα, κλειστός παρέμεινε και ο σταθμός του ΗΣΑΠ, Βικτώρια.

Αποκλειστικές φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά την έκρηξη

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbomb.gr λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.

EKRIXIDKA

Δείτε εδώ τις αποκλειστικές φωτογραφίες

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που πέταξε μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένες έξω από το κατάστημα.

βικτωρια πλατεια εκρηξη

Από την ισχυρή έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο κατάστημα όπου σημειώθηκε η τραγωδία, αλλά και σε διπλανά καταστήματα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

ekriximesa

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες - «Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή μας»

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν καρέ - καρέ τα όσα συνέβησαν λίγα λεπτά μετά την έκρηξη. Σύμφωνα με μαρτυρία την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία δεν υπήρχε πολύς κόσμος έξω από το κατάστημα, καθώς είχε κρύο.

Δείτε τι αναφέρει κάτοικος της περιοχής όπου βρέθηκε στο σημείο.

Από τι σημειώθηκε η φονική έκρηξη στο γνωστό ταχυφαγείο

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά, το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για διαρροή σε φιάλες υγραερίου.

Την ίδια στιγμή, η δημόσια επιχείρηση διαχείρισης φυσικού αερίου διαψεύδει ότι γίνονταν έργα στο σημείο.

Σχετικές ειδήσεις