ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Καταθέτει ο πατέρας της άτυχης 32χρονης

Δώρα Ζέμπερη: Καταθέτει ο πατέρας της άτυχης 32χρονης

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (22/10),ο Κωνσταντίνος Ζέμπερης, ο πατέρας της άτυχης εφοριακού που δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο δεύτερο νεκροταφείο Αθηνών, πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών προκείμενου να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Ο πατέρας της, Κώστας Ζέμπερης, υποστηρίζει ότι πέρασε τυχαία με το ταξί του έξω από το Β΄ Νεκροταφείο την ώρα του φόνου και επιβίβασε στο σημείο εκείνο ένα πελάτη, περίπου 30 ετών, ο οποίος φαινόταν αναστατωμένος. Παράλληλα, συγγενείς της άτυχης γυναίκας εκτοξεύουν κατηγορίες κατά του πατέρα της, για τη συμπεριφορά του προς αυτήν.

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστική έρευνα στο στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έως αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει, τελικά, κάτι σε βάρος ατόμου του περιβάλλοντος της 32χρονης, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου. Μπορεί κάποιος να παρακολούθησε μέσα στο νεκροταφείο την γυναίκα και μόλις διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο συγκεκριμένο σημείο να της επιτέθηκε», τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

girl3

Ερωτήματα προκαλούν στην Αστυνομία οι δηλώσεις του πατέρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», η δήλωση του πατέρα ότι «βρισκόταν συμπτωματικά κοντά στο σημείο του δολοφονίας της κόρης του στο Β' Νεκροταφείο», που έρχεται αρκετά 24ωρα μετά τη δολοφονία της 32χρονης, έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα στην Αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν εξετάσει μέχρι τώρα τον πατέρα της άτυχης κοπέλας επειδή τους είχε πει ότι ήταν «αναστατωμένος κι αγχωμένος», για λόγους «σεβασμού στο πένθος του», αλλά και επειδή δεν τον θεωρούσαν, μέχρι τώρα, κρίσιμο πρόσωπο στην έρευνά τους.

Όμως, οι τελευταίες δηλώσεις του δημιουργούν ερωτήματα, ειδικά επειδή από την πρώτη στιγμή είχε στρέψει το ενδιαφέρον στον εργασιακό χώρο της κόρης του, λέγοντας ότι έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, όπως τη λίστα Λαγκάρντ για το ΣΔΟΕ.

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν το γεγονός ότι η 32χρονη ποτέ δεν είχε εργασθεί στο ΣΔΟΕ, αλλά μόνο στην ΔΟΥ Πειραιά, καθώς και ότι ο πατέρας δεν έχει καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, όπως έχει φανεί και από αναρτήσεις και δηλώσεις της άλλης κόρης του.

Οι αστυνομικοί είναι πλέον επιφυλακτικοί για τα λεγόμενα του πατέρα της άτυχης κοπέλας και ειδικά για το γεγονός της «ακραίας σύμπτωσης» να βρίσκεται τυχαία στο σημείο της δολοφονίας την ώρα που διαπράχθηκε.

Τονίζουν ότι όλα θα διευκρινιστούν στην κατάθεση που δίνει αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Σχετικές ειδήσεις