ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ραφήνα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας με μητέρες και παιδιά

Φωτιά Ραφήνα: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας με μητέρες και παιδιά

Φωτιά τώρα:Μπροστά σε μια ασύλληπτη τραγωδία βρίσκεται ο ελληνικός λαός, με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ραφήνα να αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Εικόνες φρίκης από τον πύρινο εφιάλτη της Αττικής – Ανείπωτη θλίψη και οδύνη για τους νεκρούς

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν θλίψη και οργή. Άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα αναζητώντας σωτηρία στη θάλασσα.

Μητέρες προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα παιδιά τους αρχικά από τους καπνούς και στη συνέχεια από τις φλόγες.

mati2
Φωτό: Facebook - Νίκος Καλογερικός

Πολλοί έτρεχαν προς τη θάλασσα, άλλοι ανέβαιναν σε όποια βάρκα έβρισκαν μπροστά τους και έβγαιναν στα ανοιχτά για να μην τους προλάβουν οι φλόγες που έφτασαν μέχρι την παραλία καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Το πύρινο μέτωπο εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά, καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφτασε μέχρι και τα 9 μποφόρ. Αποτέλεσμα, η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη Λ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την παραλία στο Μάτι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως σε αυτή την περιοχή είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και νεκρών, από πολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυθούν και εγκλωβίστηκαν στα σπίτια, στις παραλίες ή στα αυτοκίνητά τους.

7 1

Σκάφη του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, πλοία της γραμμής, ψαράδες και ιδιωτικά σκάφη ρίχτηκαν στη μάχη για να περισυνελλέξουν όσους ανθρώπους αναζήτησαν σωτηρία στη θάλασσα.

Συνολικά 72 άτομα έχει περισυνελλέξει μέχρι στιγμής από την θάλασσα η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» του Πολεμικού Ναυτικού με την συνδρομή ελικοπτέρων και παραπλεόντων πλοίων, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση στους στρατιωτικούς συντάκτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

limeniko

Βίντεο ντοκουμέντο: Πλοία διασώζουν κόσμο από τη θάλασσα της Ραφήνας

Τα ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τους τραυματίες, ενώ όσοι είναι καλά στην υγεία τους πέφτουν στην αγκαλιά των αγαπημένων τους.

Σύμφωνα με το irafina.gr, στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τέλος, σε ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση των πληγέντων βρίσκονται κι άλλα 25 λεωφορεία των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), ενώ στον τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου, παραμένουν δύο συρμοί του Μετρό, ώστε να μεταβούν, για τον ίδιο λόγο (παραλαβή πληγέντων), σε εκείνον της Δουκίσσης Πλακεντίας, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο.

Ενημερωθείτε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα ΕΔΩ