ΠΑΙΔΕΙΑ

Όταν ένα Πανεπιστήμιο έχει άμεση διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία

Όταν ένα Πανεπιστήμιο έχει άμεση διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία

Με περισσότερα από 90 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναβάθμισε την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Της Σοφίας Μαυραντζά

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης και συνεχείς ακαδημαϊκές και επιστημονικές διακρίσεις το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει εδραιώσει τη φήμη του για ποιοτική εκπαίδευση, επενδύσεις σε καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, και διασύνδεση με τη βιομηχανία και την κοινωνία.

Με περισσότερα από 90 προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αναβάθμισε την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο και καθίσταται πλέον ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελώντας την κορυφαία επιλογή για νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επικεντρωμένο στην ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχολησιμότητας, που δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την άμεση ένταξη των φοιτητών και αποφοίτων στην αγορά εργασίας, είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο που επικυρώθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS TOP Universities (QS StarsTM) κατακτώντας την ανώτατη διάκριση, 5 αστέρια στον τομέα της απασχολησιμότητας.

Σημαντική διεθνή επιτυχία αποτελεί η πρόσφατη κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου από τους Times Higher Education, βάσει των κριτηρίων University Impact Rankings σχετικά με την κοινωνική και οικονομική τους επίδραση (Social and Economic Impact).

Η διεθνής αυτή κατάταξη αποτελεί μεγάλη κατάκτηση, καθώς σε ορισμένους τομείς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπερτερεί ιστορικών ιδρυμάτων της Ευρώπης, Ασίας και της Αμερικής.

Η ετήσια κατάταξη των Times Higher Education στο University Impact Rankings, κατατάσσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανάμεσα στα 301+ Πανεπιστήμια του κόσμου.

Στους επιμέρους τομείς εντυπωσιακή είναι η κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην 76η θέση στον τομέα Decent Work and Economic Growth που αξιολογεί τομείς όπως τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πρακτική άσκηση των φοιτητών και την απασχολησιμότητα των αποφοίτων, ενώ κατατάσσεται ανάμεσα στα 101-200 καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών (Industry, innovation and infrastructure).

Με προγράμματα πρακτικής άσκησης σε τοπικούς και διεθνής οργανισμούς, τη διασύνδεση του πανεπιστημίου με εργοδότες μέσα από τη συμμετοχή τους στα συμβούλια των σχολών, με καινοτόμες πρακτικές και βιωματική μάθηση, οι απόφοιτοι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελούν την πρώτη προτίμηση των εργοδοτών με 82% των αποφοίτων μας να έχουν βρει εργασία στον τομέα τους.

Δείτε το βίντεο: