ΠΑΙΔΕΙΑ

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας: Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με στάση εργασίας και νέα κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη (11/06), οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται το μεσημέρι στη Βουλή.

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ χαιρέτισαν τις απεργιακές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, χθες και σήμερα, με τις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και το αίτημά τους να μην ψηφιστεί.

Οι ομοσπονδίες κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (από 11:00 έως 14:00) και καλούν τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στη Βουλή.

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας. Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε δοθεί για τις 19:00 στα Προπύλαια.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι αρκετά μεγάλη, όπως και στο τελευταίο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που έλαβε χώρα την Τρίτη και ολοκληρώθηκε με σκηνές μικροέντασης.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ακόμη και αν το νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφιστεί.

Ο εκπρόσωπος των καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας τόνισε: «Είμαστε εδώ μετά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο», έκρινε το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό», τονίζοντας, παράλληλα, πως «διαλύει τη δομή του δημόσιου σχολείου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατεχάκη: Τεράστιες ουρές και συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου

Ρoή Ειδήσεων