ΠΑΙΔΕΙΑ

«Πόλεμος» εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

«Πόλεμος» εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων με το υπουργείο Παιδείας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων
Νέα αναταραχή στον χώρο της παιδείας με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Νέα αναταραχή στον χώρο της παιδείας με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο χώρος της παιδείας μετά τις οδηγίες που έστειλε το υπουργείο Παιδείας για συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών σε όλη τη χώρα. Η σχετική εγκύκλιος εστάλη, μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή μετά τη λήξη των μαθημάτων.

«Οι οδηγίες είχαν δοθεί εγκαίρως πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκαν όπως θα έπρεπε από τους περιφερειακούς διευθυντές και φροντίζουμε να γίνουν τώρα, διότι το ζήτημα αφορά και τη σωστή οργάνωση, αλλά και το πώς αξιοποιούνται τα χρήματα των φορολογουμένων. Μην κοιτάτε στις μεγάλες πόλεις που μπορεί να έγιναν μικρές συνενώσεις με 12-13 παιδιά. Στην επαρχία, στην περιφέρεια γενικότερα, υπάρχουν τμήματα με μικρό αριθμό παιδιών, 3 ή 4, τα οποία ασφαλώς πρέπει να συνενωθούν» δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης εξηγώντας γιατί εστάλη τώρα η επίμαχη εγκύκλιος.

«Εμείς δεν το λέμε συγχώνευση το λέμε εξορθολογισμό. Μαζεύουμε το άπλωμα που υπήρχε, πέρα από την κάθε έννοια τήρησης της νομοθεσίας στο άπλωμα, δεν μπορούμε δηλαδή να έχουμε ένα εξαθέσιο σχολείο που πρέπει να έχουμε 150 άτομα και εμείς να έχουμε 50 ή 30 μαθητές. Και σίγουρα δεν βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, όταν λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα κατά του covid» συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

Όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων. Παράλληλα, αναγκάζονται πολλοί εκπαιδευτικοί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανατρέποντας τον εργασιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα alfavita.gr η κίνηση αυτή του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα στη Χαλκιδική στο δημοτικό σχολείο Νέων Ρόδων και στο δημοτικό Στάνου Χαλκιδικής καθώς όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" «το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, στον νομό Χαλκιδικής, το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε συγχωνεύσεις τμημάτων στα Δημοτικά Σχολεία: Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης, Παλαιοχωρίου, Στανού, Αμμουλιανής, Καλάνδρας, Πολύχρονου, Νέας Σκιώνης, Φούρκας, Χανιώτης, Αφύτου, Αγίου Μάμα, Πορταριάς, Ειδικό Προποντίδας, Ειδικό Πολυγύρου, Σιλάτων, Ν. Πλαγίων και Βραστάμων.

Στον Πύργο Ηλείας μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη τριών σχολείων μαζί με τους γονείς τους ενώ κινητοποιήσεις υπήρξαν και στη Νέα Ιωνία και το Μενίδι ενώ διαμαρτυρίες σημειώθηκαν και στη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση – Πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» «χτυπά» και την Αττική - Σε ποιες περιοχές βρέχει καταρρακτωδώς

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ