ΠΑΙΔΕΙΑ

Ρέθυμνο: Το 2ο ΕΠΑΛ, υποψήφιο για πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρέθυμνο: Το 2ο ΕΠΑΛ, υποψήφιο για πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ρέθυμνο: «Να είμαστε όλοι αντάξιοι των θαυμάτων της ζωής και των υψηλών ανθρώπινων έργων», το μήνυμα του δημάρχου

Το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, υποψήφιο σχολείο για πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τήρησε ένα βασικό έθιμο του Πάσχα, βάφοντας κόκκινα αυγά. Δεν έμεινε όμως εκεί, σύμφωνα με τη συντονίστρια του ευρωπαϊκού προγράμματος Ειρήνη Σωπασή, καθώς ως υποψήφιο σχολείο πρέσβης, όπως αναφέρει, «οι μαθητές δημιούργησαν ευρωπαϊκά αυγά τοποθετώντας πάνω στο καθένα μια από τις 27 σημαίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι μαθητές συμμετείχαν και σε μία άλλη δράση, ανακαλύπτοντας τα ξεχωριστά έθιμα του Πάσχα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έθιμα που τηρούνται τις ημέρες του Πάσχα στη Δανία, στην Γαλλία, στην Φιλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία. Στη συνέχεια, αναγνώρισαν τις σημαίες διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών και έμαθαν να εύχονται σε ορισμένες ευρωπαϊκές γλώσσες καλό Πάσχα.

Ευχές για το Πάσχα στέλνει και ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, τονίζοντας πως η σκέψη όλων είναι πλάι στους συνανθρώπους που βίωσαν οδυνηρές απώλειες, σε εκείνους που το Αναστάσιμο Μήνυμα, θα φωλιάσει σε πένθιμες γωνιές της ψυχή τους ως φορέας δύναμης, απαντοχής κι ελπίδας.

«Βιώνοντας την κατάνυξη των 'Αγιων Παθών και με την προσμονή της Ανάστασης, επιδιώκουμε την εσωτερική μας κάθαρση, μέσα από τη συγχώρεση, του εαυτού μας και του άλλου, την αγάπη στο συνάνθρωπο και τον τόπο μας, την πίστη στις δυνατότητες που έχουμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο ανθρώπινο, πιο ειλικρινή, πιο δίκαιο και ειρηνικό. Εύχομαι οι ζωές όλων μας να ευλογηθούν με Υγεία, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Πρόοδο. Εύχομαι να συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και την ποιότητα της ζωής μας, πάντα με οδηγό το Σεβασμό, τον Ανθρωπισμό και τον Αλτρουϊσμό», αναφέρει ο δήμαρχος, καλώντας όλους να «βιώνουμε την καθημερινότητα που μοιραζόμαστε ως μια Ανάσταση και να είμαστε όλοι αντάξιοι των θαυμάτων της ζωής και των υψηλών ανθρώπινων έργων».

Σχετικές ειδήσεις

Χαλκίδα: Μαθήτριες πιάστηκαν στα χέρια στο προαύλιο του ΕΠΑΛ

Περιστέρι: Έδειραν με κατσαβίδι μαθητή ΕΠΑΛ και μετέδωσαν τον ξυλοδαρμό σε live streaming

Λουτράκι: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή στο ΕΠΑΛ – Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ