ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Τα «κλειδιά» για να διώξετε το άγχος

Πανελλήνιες 2015: Τα «κλειδιά» για να διώξετε το άγχος

Συνεχίζεται η μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων, με τους υποψήφιους μαθητές των ΓΕΛ της χώρας να εξετάζονται τη Δευτέρα 25 Μαΐου στα αρχαία ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και τα μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

«Κλειδιά» για την επιτυχία, εκτός από την προετοιμασία, είναι και η καλή ψυχολογία, η «αποβολή» του άγχους και η ψυχραιμία.

Συγκεκριμένα, για τη βέλτιστη απόδοση των μαθητών, υπάρχουν μερικά μυστικά:

-Την τελευταία ημέρα δεν επιμένουμε σε όλη την ύλη και αφήνουμε για το τέλος όσα κεφάλαια αισθανόμαστε ότι γνωρίζουμε καλύτερα.

-Επιμένουμε σε όσα αισθανόμαστε ότι δεν κατέχουμε καλά

-Παρακολουθούμε με συνέπεια τα επαναληπτικά μαθήματα του φροντιστηρίου

-Δεν σπαταλάμε δυνάμεις ξενυχτώντας. Φροντίζουμε να πέσουμε για ύπνο νωρίς για να προσέλθουμε ξεκούραστοι και να ανταποκριθούμε στην πολύωρη διαδικασία.

-Αποφεύγουμε προστριβές, συγκρούσεις και όσα άτομα μας μεταδίδουν το άγχος τους.

-Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες και τα ερωτήματα κάθε θέματος.

-Αν κάποιο θέμα μας δυσκολέψει και κολλήσουμε, καλύτερα να προχωρήσουμε σε άλλο. Γυρίζουμε σε αυτό που μας δυσκολεύει, όταν τελειώσουμε με τα υπόλοιπα.

-Παίρνουμε μαζί μας στο εξεταστικό κέντρο νερό ή ένα χυμό.

Το Newsbomb.gr θα βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στο πλευρό των μαθητών και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝΕΟ», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2015 και για τις απαντήσεις τους, καθώς και για τις Βάσεις 2015 μόλις ολοκληρωθούν οι Πανελλαδικές 2015.

Σχετικές ειδήσεις