ΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην τελική συνάντηση αξιολόγησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Ιταλία

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην τελική συνάντηση αξιολόγησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Ιταλία

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στην Ancona της Ιταλίας η τελευταία συνάντηση των εταίρων του προγράμματος ΕUROCOM SMART. Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, το μοναδικό ΙΕΚ στην Ελλάδα που μετέχει στο πρόγραμμα ως συντονιστικός οργανισμός, προσφέρει στους σπουδαστές του μοναδικές μαθησιακές εμπειρίες που αναβαθμίζουν το επίπεδο των σπουδών του.

Ο φιλοξενών οργανισμός ήταν το Ιstituto di Istruzione Superiore Podesti – Calzecchi Onesti της Ιταλίας ενώ οι άλλοι παρευρισκόμενοι εταίροι εκπροσωπούσαν κορυφαία εκπαιδευτικά Ινστιτούτα και Οργανισμούς από τη Γερμανία, τη Φιλανδία, την Ισπανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, παρουσιάστηκε συνοπτικά το πρόγραμμα που υλοποίησε η κάθε χώρα (τοποθετήσεις σπουδαστών και καθηγητών, απόψεις των εταίρων σχετικά με την πορεία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και το μέλλον τους κ.λπ) ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η σημαντικότητα αυτού σε κάθε Ευρωπαϊκό Σχολείο.

Στην Ancona αναδείχθηκε πλήρως η πολύ-πολιτισμικότητα του αναφερόμενου προγράμματος (Eurocom Smart) ενώ η συμμετοχή και η προετοιμασία όλων των εταίρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από υψηλόβαθμο εκπρόσωπο των Ιταλικών αρχών, η οποία τόνισε τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας της κινητικότητας των σπουδαστών στην Ευρώπη και την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων Οργανισμών.