ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Ικαρία

Σεισμός στην Ικαρία
Ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ στην Ικαρία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ισχυρή δόνηση των 5,1 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης
Γεωδυναιμικό Ινστιτούτο

Ο σεισμός των 4,1 Ρίχτερ στην Ικαρία σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ισχυρή δόνηση των 5,1 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης

Νέος σεισμός μεγέθους αυτή τη φορά της τάξης των 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ικαρία.

Συγκεκριμένα ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:32 το μεσημέρι της Τρίτης και το επίκεντρο εντοπίστηκε 20χλμ. βορειοδυτικά της Ικαρίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 16,5 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία που σημειώθηκε στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης στην ίδια περιοχή έχουν καταγραφεί άλλοι 10 σεισμοί μεγέθους από 2,7 Ρίχτερ ο μικρότερος έως 4,1 Ρϊχτερ ο μεγαλύτερος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας κληθείς να δώσει την επιστημονική του εκτίμηση για την δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που «ξύπνησε» το πρωί της Τρίτης την Ικαρία είπε ότι σημειώθηκε σε περιοχή που δεν έχει αυξημένη σεισμικότητα.

Όπως εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας ο σεισμός στην Ικαρία δημιουργήθηκε σε χώρο που είναι προέκταση του ρήγματος που έδωσε τον μεγάλο σεισμό της Σάμου στις 30 Οκτωβρίου 2020.

«Δεν ανησυχούμε δεδομένου ότι είναι μακριά από κατοικημένους χώρους και ξηρά αν και έγινα ιδιαίτερα αισθητός. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θεωρώ ότι θα έχουμε μετασεισμούς 4 ρίχτερ το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ και προσθέτοντας ότι «οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί ο σεισμός ήταν αρκετά μέσα στη θάλασσα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Δωρεάν self test σε όλους: Πότε θα χορηγηθούν

Γιατί το «αντίτιμο υγείας» των 100 ευρώ είναι πρόχειρο και προβληματικό