ΕΛΛΑΔΑ

Πόρτο Χέλι: Αυτό είναι το μοιραίο σκάφος - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Πόρτο Χέλι: Αυτό είναι το μοιραίο σκάφος - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος, το οποίο σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.

Το ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, μήκους 12 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρείς γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες, κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου.

Το φουσκωτό σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το βαρκάκι, με το ξύλινο σκάφος να βυθίζεται μέσα σε λίγα λεπτά. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου -οι οποίοι διέμεναν σε βίλα στο Πόρτο Χέλι και είχαν βγει για φαγητό στις Σπέτσες- είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.