ΕΛΛΑΔΑ

Παπαγεωργόπουλος «Σπιλώνονται άνθρωποι με κρυστάλλινη διαδρομή»

Παπαγεωργόπουλος «Σπιλώνονται άνθρωποι με κρυστάλλινη διαδρομή»

Σχολιάζοντας την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι για προσπάθεια παραπλάνησης της ελληνικής δικαιοσύνης και κατασπίλωσης του ονόματός του.


«Στόχος είναι η πολιτική δολοφονία του Παπαγεωργόπουλου, ο επηρεασμός της ελληνικής δικαιοσύνης και η μείωση της ποινής του βασικού ενόχου», δήλωσε ο κ.Παπαγεωργόπουλος, προσθέτοντας: «Σπιλώνονται άνθρωποι που έχουν κρυστάλλινη διαδρομή τα τελευταία 50 χρόνια σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκαν».

Συγκεκριμένα στον τραπεζικό λογαριασμό του πρώην δημάρχου εντοπίστηκε ποσό ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για το οποίο δήλωσε: «Διασύρομαι με διαρροές στον Τύπο ότι δήθεν δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτό το ποσό. Πρόκειται για τα εισοδήματα τα δικά μου και της γυναίκας μου, όλα νόμιμα από μισθούς και συντάξεις, τα τελευταία 12 χρόνια, τα οποία είναι φορολογημένα».

Σε δήλωση για το ίδιο θέμα, καθώς το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς που ασκείται δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, προέβη και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Διαβεβαιώνω ότι όποιο ποσό κινήθηκε ποτέ σε τραπεζικό μου λογαριασμό προέρχεται αμιγώς από την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Περιμένω εναγωνίως να κληθώ από τον ορισθέντα ανακριτή, με την ελπίδα ότι θα μάθω κι εγώ, τελευταίος από όλους, ποιο ήταν τελικά το ποσό που θεωρείται δήθεν «ύποπτο» ή προερχόμενο από «εγκληματική δραστηριότητα», ανέφερε ο κ.Ζορπίδης.

Ακόμη στην υπόθεση της υπεξαίρεσης αναφέρθηκε σήμερα και ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης λέγοντας : «Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών με την οποία σχετίζονται άμεσα ο τέως δήμαρχος, ο τέως γενικός γραμματέας και τέως αντιδήμαρχος, προκαλούν προβληματισμό. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και επομένως δεν επιτρέπει σχολιασμούς. Η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της και πιστεύουμε ότι την κάνει με απόλυτη υπευθυνότητα».