ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» για την κακοποίηση της 12χρονης από τον παπά: «Η μητέρα την απείλησε να αλλάξει κατάθεση»

«Βόμβα» για την κακοποίηση της 12χρονης από τον παπά: «Η μητέρα την απείλησε να αλλάξει κατάθεση»
Pixabay

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Πανελλήνιο την υπόθεση με την κακοποίηση της 12χρονης από ιερέα στο χωριό Οχιά του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Kόβουν την ανάσα όσα κατέθεσε το 12χρονο κορίτσι που καταγγέλλει ότι ασελγούσε πάνω της ο ιερέας σύντροφος της μητέρας του στην Μάνη.

Ενώ ο παπάς αρνείται τα πάντα και η μητέρα της, ανασκευάζει, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τοποθετείται δια του προέδρου του, Κώστα Γιαννόπουλου.

Με δηλώσεις του στο Open, καταγγέλλει ότι το παιδί απειλήθηκε τόσο από τον κατηγορούμενο ιερέα όσο και από τη μητέρα του, με στόχο να αλλάξει την αρχική της κατάθεση. Σε αυτήν, υπενθυμίζεται, πως η μικρή είχε υποστηρίξει πως ο παπάς την βίαζε ενώ η μητέρα της βρισκόταν στο σπίτι.

«Η μικρή ήρθε σε εμάς κατόπιν εισαγγελικής εντολής, πριν ακόμη υπάρξει η κατηγορία της ασέλγειας κι όλα αυτά τα οποία προέκυψαν. Όταν ηρέμησε το κορίτσι -πέρασαν δύο μήνες- εκμυστηρεύτηκε το τι περνούσε στην παιδαγωγό. Αμέσως έγινε η καταγγελία στην εισαγγελέα, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Πρέπει να σας πω ότι η μητέρα ήταν υπέρ του ιερέα και μαζί με τον ιερέα και τον τότε δικηγόρο, είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπίτι (σ.σ.: χαμόγελο του Παιδιού) απείλησαν το κορίτσι να αλλάξει την κατάθεσή του. Σε κάποια περίπτωση έγινε τόσο μεγάλη φασαρία που ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Η μικρή ήρθε σε εμάς τον Απρίλιο του 2018 και μετά από δύο μήνες κατήγγειλε όσα κατήγγειλε. Οι άνθρωποι στο χωριό, μίλησαν κι αυτό ήταν αρκετό για να παρέμβει ο εισαγγελέας. Στην πρώτη φάση όταν ήρθε το παιδί δεν υπήρχε η κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης. Ήρθε για την ποιότητα ζωής που ζούσε», είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο ιερέας είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, ωστόσο μέσα από το κελί του, διαψεύδει κατηγορηματικά πως έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις στην 12χρονη.

Τι είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της

«Με πλησίασε ο ιερέας και ασέλγησε πάνω μου μέσα στο σπίτι με πολλαπλούς τρόπους» εξομολογήθηκε στους ανακριτικούς υπαλλήλους το 12χρονο κορίτσι, το οποίο σόκαρε επίσης με την αποκάλυψη πως σε όλα αυτά ήταν μπροστά και η μητέρα της, η οποία δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει τον 57χρονο.

«Η μαμά ήταν εκεί» φέρεται ότι κατέθεσε η 12χρονη, η οποία, σύμφωνα με πηγές, έχει κατονομάσει για ασέλγεια και ένα συγγενικό της πρόσωπο, που τις επόμενες μέρες θα κληθεί σε απολογία.

Πληροφορίες από κατοίκους του Γερολιμένα, μάλιστα, θέλουν το δεύτερο πρόσωπο που υπέδειξε η μικρούλα να είναι ο ίδιος της ο παππούς, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η Βουλγάρα σύντροφος του ιερέα και μητέρα του κοριτσιού.

«Ο πατέρας μου είναι ανάπηρος και μπορείτε να ρωτήσετε όλο το χωριό και για τον πατέρα μου και για τη μάνα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της. Η ίδια, ενώ στην αρχή δεν πίστευε όσα της έλεγε η κόρη της, δήλωσε πεπεισμένη για την ενοχή του -ήδη προφυλακισμένου- ρασοφόρου.

Τι υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης

«Όταν δούλευα έξω, μπήκα μέσα στο σπίτι και είδα το κορίτσι να φοράει τα κάτω ρούχα της και τον παπά να φοράει ένα σορτσάκι και να γελάει. Όμως, δεν πέρασε από το μυαλό μου γιατί ο παπάς έκανε αυτό το πράγμα. Νόμιζα ότι το κορίτσι είχε πάει να κάνει την ανάγκη της και τη ρώτησα κιόλας, ενώ ο παπάς συνέχισε να γελάει. Του είχα τέτοια εμπιστοσύνη, τι να σας πω. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορεί να κάνει κακό στο κορίτσι. Αλλά, αφού το λέει το κορίτσι μου, είναι αλήθεια», είπε η μητέρα της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, ο ιερέας φέρεται ότι κακοποιούσε το κοριτσάκι από την ηλικία των εννέα ετών. Όταν η 12χρονη δεν υπέκυπτε στις αρρωστημένες ορέξεις του και πρόβαλλε αντίσταση, εκείνος φέρεται να τη μαστίγωνε με τη ζώνη του. Τα περισσότερα από όσα γίνονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού του ιερέα φαίνεται πως τα γνώριζε η μικρή κοινωνία του Γερολιμένα, αλλά, είτε από φόβο είτε από αδιαφορία, σιωπούσε.

«Όλοι το γνώριζαν. Κυκλοφορούσε μεθυσμένος όλη μέρα. Γνωρίζαμε ότι παρενοχλούσε παιδιά και φροντίζαμε να φυλάμε τα δικά μας παιδιά μακριά του», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Τι δήλωσε η κόρη του ιερέα

Η κόρη του ιερέα μιλώντας στο Open αποκάλυψε πως ο ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της πήγαν την 12χρονη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

Η κόρη του ιερέα υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από την μητερά της 12χρονης: «Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Θρήνος για την 14χρονη Λίλη Τοξαβίδη