ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν διανομή λαδιού σε πολίτες στα Χανιά

Δωρεάν διανομή λαδιού σε πολίτες στα Χανιά

Μέλη της ομάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής ελιάς Χανίων προχώρησαν σήμερα το πρωί σε δωρεάν διανομή 900 λίτρων λαδιού σε πολίτες.

Διπλός ήταν ο στόχος της συγκεκριμένης κίνησης που έλαβε χώρα στην πλατεία 1866. Ο πρώτος ήταν ότι τα μέλη της ομάδας θέλησαν να βοηθήσουν πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ ο δεύτερος ήταν να διαμαρτυρηθούν για τη χαμηλή τιμή του προϊόντος για τον παραγωγό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης Θεμιστοκλή Περβολιανάκη, εκτός από το λάδι που δόθηκε στους πολίτες, 200 λίτρα θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων και άλλα 200 λίτρα θα σταλούν στους απεργούς της Χαλυβουργικής στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι τις ποσότητες ελαιολάδου έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς τα μέλη της ομάδας παραγωγών και ελαιουργεία των Χανίων. Την πρωτοβουλία στηρίζουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα», το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. Το λάδι που δόθηκε τυποποίησε δωρεάν ιδιωτικό ελαιουργείο.