ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στις Αρχές: Τζιχαντιστές με άδεια… παραμονής στην Ελλάδα;

Συναγερμός στις Αρχές: Τζιχαντιστές με άδεια… παραμονής στην Ελλάδα;

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία στις Αρχές προκαλεί η είσοδος και διασπορά αλλοδαπών, σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι έχουν πολυετή παρουσία στα πεδία των μαχών της Συρίας, πολεμώντας στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι αν αυτοί οι άνδρες που έχουν εμπειρία των μαχών έρχονται στη χώρα μας ως απλοί μετανάστες για να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη ή έχουν και άλλες βλέψεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές διωκτικές Αρχές είναι επί ποδός και παρακολουθούν στενά τις κινήσεις τους.

Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων, Γρηγόρης Πανουργιάς, μίλησε στο Star, για την ασφάλεια της χώρας και αποκάλυψε ότι ένας εκπαιδευόμενος στον ανταρτοπόλεμο μετανάστης πήρε άδεια διαμονής.

Η μετακίνηση των μεταναστών είναι μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς έρχονται με ένα φουσκωτό, πάνε σε ένα κέντρο κράτησης με «άλλο» όνομα, επιχειρούν να πάρουν άσυλο, για να μετακινηθούν είτε στην ενδοχώρα, είτε στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ασφαλής καθώς τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων, όσον αφορά τον τομέα των πληροφοριών, κάνουν άρτια τη δουλειά τους και παρακολουθούν αυτούς που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Πανουργιά.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Το παράδειγμα δυο Σύρων ανταρτών

Ένας άνδρας, που βγάζει χαμογελαστός σέλφι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εμφανίζεται στις Ελληνικές Αρχές με το όνομα Μοχάμεντ, και δηλώνει ως τόπο καταγωγής το Ντέιρ Αλ Ζορ της Συρίας. Όμως πίσω από την ευγενική παρουσία κρύβεται ένας ισλαμιστής αντάρτης που πολέμησε ως αντικαθεστωτικός στη Συρία.

Ως διαδικτυακός φίλος του Μοχάμεντ, εμφανίζεται κάποιος με το όνομα Ραφαάτ, ο οποίος καμαρώνει με το αντιαρματικό στον ώμο. Ανέβασε βίντεο από το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, στη Μυτιλήνη. Το διώροφο κοντέινερ που φαίνεται στο βάθος, πυρπολήθηκε στα βίαια, αιματηρά επεισόδια του περασμένου Σεπτέμβρη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα: Βήμα - βήμα η υποβολή της αίτησης - Έτσι θα πάρετε τα 700 ευρώ

Δραματικές εξελίξεις: Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου με Τουρκία - Οι κινήσεις και οι στόχοι της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις