ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: «Εν πολλοίς με έπεισε ο πατέρας της οικογένειας Ινδαρέ»

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: «Εν πολλοίς με έπεισε ο πατέρας της οικογένειας Ινδαρέ»

Ο Βασίλης Ντούμας, πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, επεσήμανε ότι «άκουσε με πολλή συμπάθεια» όσα είπε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδάρες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «εν πολλοίς με έπεισε»!, ενώ ο Μάκης Βορίδης δήλωνε πως «δεν υπήρξε παράνομη βία στο Κουκάκι»

Μετά τις πολύκροτες δηλώσεις του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Αθήνας, Βασίλη Κούτσικου, ο οποίος έκανε λόγο για «μπάτσους, που δεν πρέπει να τους καλύπτουμε», έρχονται τώρα και εκείνες από τον πρόεδρο των Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, ο οποίος επίσης κατακρίνει τον τρόπο διεκπεραίωσης της αστυνομικής επιχείρησης στην υπόθεση της εκκένωσης των τριών καταλήψεων στο Κουκάκι!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, και ερωτηθείς για το αν αναγνωρίζει υπερβολές στον τρόπο που λειτούργησε η αστυνομία, ο κος Ντούμας απάντησε, μεταξύ άλλων, «...δεν θεωρώ παράξενο ή αδύνατο να υπάρξουν υπερβολές σε αστυνομικές επιχειρήσεις», για να προσθέσει ότι άκουσε «με πολλή συμπάθεια» όσα είπε ο συλληφθείς σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, τονίζοντας μάλιστα: «Εν πολλοίς με έπεισε ο πατέρας της οικογένειας»!

Συνεχίζοντας την κριτική του στην επιχείρηση, ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών είπε ότι κατά τη γνώμη του η ΕΚΑΜ δεν θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στην τριπλή εκκένωση καταλήψεων, αφού συμμετέχουν σε επιχειρήσεις με σκληρούς εγκληματίες, ακόμη και αν οι καταληψίες εκσφενδόνισαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

«Ακούστηκαν όλα για την επιχείρηση στο Κουκάκι. Η αστυνομία είναι υπόλογη και καλώς είναι υπόλογη και πρέπει να ελέγχεται και όταν υπερβαίνουν τα νόμιμα», είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτές οι όποιες υπερβολές πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός των αρμοδίων οργάνων που λειτουργούν στο Σώμα και σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν και τον στόχο των επιχειρήσεων, που είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας και το σπάσιμο κάθε λογής γκέτο.

Μάλιστα, ο κος Ντούμας σημείωσε ότι, όπως συμβαίνει στα εθνική θέματα, θα έπρεπε να βρεθεί και μια κοινή γλώσσα μεταξύ των κομμάτων για τον τομέα της ασφάλειας, ενώ εξέφρασε την οργή του για τη δήλωση του πρώην πολιτικού προϊσταμένου της αστυνομίας, Νίκου Τόσκα, ο οποίος είπε πως κατάργησε την ομάδα Δέλτα, «γιατί ήταν οι μπαχαλάκηδες από την πλευρά του κράτους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΑ: «Μπαράζ» πληρωμών πριν τα Χριστούγεννα

Σχετικές ειδήσεις