ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνεται τρεις μήνες η στρατιωτική θητεία

Αυξάνεται τρεις μήνες η στρατιωτική θητεία

Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις για αύξηση στους 12 μήνες στο Στρατό Ξηράς και 15 σε Ναυτικό και Αεροπορία.

Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες θα ανακοινώσει εντός του Ιανουαρίου, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να αυξηθεί η θητεία από τους 9 στους 12 μήνες στο Στρατό Ξηράς και από τους 12 στους 15 μήνες σε Ναυτικό και Αεροπορία, λόγω της μη πρόσληψης ΕΠΟΠ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο η τελικά απόφαση αναμένεται από το υπουργείο, στο οποίο μετέχουν στελέχη και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας (για όσους έως τώρα το δικαιούνται), μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ.

Παράλληλα, στρατιωτικοί εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία να αποσαφηνιστούν οι αλλαγές στο σύστημα στράτευσης, όπως περιορισμοί στις αναβολές και υποχρεωτική κατάταξη μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο.

Εκεί λοιπόν που πηγαίναμε για μείωση της θητείας και εξορθολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, η μεταβατική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την παραμονή των οπλιτών στο στράτευμα ελλείψει Επαγγελματιών Οπλιτών.

Οι μειώσεις της θητείας

ΚΛΑΔΟΣ200020012002200320042009
Στρατός Ξηράς18161412129
Αεροπορία 201816141212
Ναυτικό211917151212

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr