ΕΛΛΑΔΑ

Τούρκοι χάκερ πίσω από την «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites;

Τούρκοι χάκερ πίσω από την «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites;
Pixabay

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης (23/01) αρκετές σελίδες υπουργείων μετά από επίθεση με τη μέθοδο του DDoS, σύμφωνα με το Στέλιο Πέτσα.

«Κυβερνοεπιθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μεταξύ αυτών ήταν οι ιστοσελίδες των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού, αλλά και τα site της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

«Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Υπενθυμίζεται πως από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και για περίπου δύο ώρες η πρόσβαση σε ιστοσελίδες ήταν αδύνατη,

Δείτε στην gallery που ακολουθεί το μήνυμα που εμφανιζόταν σε όποιον προσπαθούσε να μπει στις προαναφερόμενες ιστοσελίδες:

Λίγη ώρα αργότερα ομάδα Τούρκων χάκερ υποστήριξε σε σελίδα της στο Facebook ότι «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, Τούρκοι χάκερ είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Τι είναι οι επιθέσεις DDoS

DDoS, δηλαδή Distributed Denial Of Service, ένα είδος επίθεσης η οποία στοχεύει τον server και όχι τον υπολογιστή, με σκοπό να τον υπερφορτώσει με συνδέσεις.

Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον μιας υπηρεσίας και έχουν ως σκοπό να καταστήσουν - την υπηρεσία - ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης.

Η πρώτη, είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί,
Η δεύτερη, είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης