ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Να φύγουν από τη Μυτιλήνη οι 5.000 αιτούντες άσυλο

Μεταναστευτικό: Να φύγουν από τη Μυτιλήνη οι 5.000 αιτούντες άσυλο
AP Photo

Στα ύψη παραμένει η ένταση στη Μυτιλήνη, με την τοπική αυτοδιοίκηση και κατοίκους να ζητούν την άμεση απομάκρυνση μεταναστών από το νησί.

Την ώρα στα σύνορα του Έβρου βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική «πολιορκία», ο δήμος Μυτιλήνης ζητά να κλείσουν τα σύνορα του δήμου (Μυτιλήνης).

Ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης δήλωσε ότι ο στόχος είναι οι «μετανάστες οι οποίοι θα μπουν στο νησί από σημεία που δεν ανήκουν στο Δήμο Μυτιλήνης να μην καταλήγουν στο ΚΥΤ της Μόριας το οποίο βέβαια δεν αντέχει άλλο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Κυριακή ξέσπασαν επεισόδια στη Μυτιλήνη, όταν ομάδες κατοίκων έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στη Μόρια, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Να φύγουν από το νησί οι 5.000 αιτούντες άσυλο

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης προσέθεσε ότι «ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ». Επίσης ο κ. Κύτελης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου».

O κ. Κυτέλης καταλήγοντας σημείωσε: «Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε τους πολίτες και την κανονικότητα του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο τη φιλοξενία του συνόλου των μεταναστών στο νησί».