ΕΛΛΑΔΑ

Κάτοικος Ν. Βύσσας στο Newsbomb.gr: «Περιπολούμε με τρακτέρ και βάρκες σε όλο τον Έβρο»

Κάτοικος Ν. Βύσσας στο Newsbomb.gr: «Περιπολούμε με τρακτέρ και βάρκες σε όλο τον Έβρο»

Τη δική τους μάχη για να φυλάξουν τα ελληνικά σύνορα και τον τόπο τους από την εισβολή των χιλιάδων μεταναστών δίνουν οι κάτοικοι του Έβρου.

Την ώρα που ο Ελληνικός Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας συγκρούονται με Πακιστανούς, Αφγανούς, Ιρανούς, Σομαλούς, Αλεγερινούς, Νιγηριανούς, οι κάτοικοι του Έβρου προσφέρουν τη βοήθεια τους, όχι μόνο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και με περιπολίες σε όλη την περέβρια περιοχή.

Γνωρίζουν άλλωστε καλύτερα από τον καθένα την περιοχή και τα περάσματα που ενδεχομένως επιχειρήσουν να περάσουν οι εισβολείς. Κάτοικοι από το Καστανιές, τη Νέα Βύσσα, το Πέπλο, τον Πόρο, το Αρδάνιο, τις Φέρες, την Βρυσούλα μέχρι και το Τυχερό πραγματοποιούν περιπολίες αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.Το κάνουν με κάθε μέσο… με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, με μοτοσικλέτες, ακόμα και με ποδήλατα.

«Ο Έβρος δεν πρόκειται να πέσει. Αυτό να το γνωρίζουν και οι Έλληνες αλλά και οι απέναντι», δηλώνει στο Newsbomb.gr κάτοικος του χωριού Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

«Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, στο τόπο μας, στα χωράφια μας, να φυλάμε τα σύνορα της Ελλάδας», σημειώνει.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς. Κατ’ αρχάς τους ενημερώνουμε για την περιοχή, για το ποια είναι τα σημεία που μπορεί να περάσουν οι μετανάστες. Επίσης, όλα τα χωριά μαζεύουν τρόφιμα για να τα δώσουν σε αυτά τα παιδιά που ταλαιπωρούνται τόσες μέρες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, περιπολούμε και εμείς οι ίδιοι με κάθε μέσο σε όλο το μήκος του ποταμού. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον τόπο μας να πέσει. Όλος ο κόσμος ξεσηκώνεται και συμμετέχει στις περιπολίες» δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΟΣ: Οι προφητείες για Τουρκία και κοροναϊό από τον Άγιο Παΐσιο και τον Κοσμά τον Αιτωλό

Πέθανε η δημοσιογράφος Σίσσυ Αρβανιτίδου

Σχετικές ειδήσεις