ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ από αυτήν την Κυριακή

Κορονοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ από αυτήν την Κυριακή
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:  Τη μη λειτουργία των σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαρτίου αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στην διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών και εξήγησε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Ως προς αυτό, υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε μάσκες και αντισηπτικά, επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα δεύτερα «είναι 600.000 ημερησίως», κάνοντας έκκληση τους πολίτες εάν διαθέτουν ήδη, να μην αγοράζουν άλλα.

Το υπουργικό συμβούλιο

Την ίδια ώρα νέα ήθη φέρνει ο κορονοϊός στο πολιτικό σκηνικό αφού το σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού που έχει επιβάλει η Πολιτεία.

Ο μοναδικός που θα βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα προΐσταται σε μία συνεδρίαση η οποία θεωρείται κρίσιμη για τις κινήσεις της Πολιτείας το αμέσως επόμενο διάστημα, λίγες ώρες μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Για το θέμα εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ως προς τις οικονομικές συνέπειες και τα μέτρα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Για την κατάσταση στο χώρο της υγείας και τις αντοχές του δημοσίου συστήματος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου ως «αντίδοτο» στην παράλυση που έχει φέρει στην ίδια την καθημερινότητα ο κορονοϊός ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Και τέλος, για τα περιοριστικά μέτρα και την όλη διαχείριση του ζητήματος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο:Επίθεση δουλεμπόρων με…χατζάρες σε φουσκωτό του Λιμενικού μέσα στο ποτάμι