ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πτώση 61,3% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας

Κορονοϊός: Πτώση 61,3% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας

Ως ο χειρότερος μήνας στην ιστορία λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καταγράφεται ο Μάρτιος, με την επιβατική κίνηση να εμφανίζει απότομη πτώση της τάξης του 61,3%, ως συνέπεια της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεων της στα αεροπορικά ταξίδια.

Ο τομέας των αερομεταφορών έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, αφού λόγω της πανδημίας, αεροπορικές εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους, αναστέλλουν δρομολόγια, θέτουν χιλιάδες εργαζομένους τους σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών.

Έτσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος, κατά τον περασμένο μήνα στον Διεθνή Αερολιμένα διακινήθηκαν μόλις 640.000 επιβάτες, σχεδόν ένα εκατομμύριο λιγότεροι από ό,τι τον Μάρτιο του 2019.

Η εξέλιξη της κίνησης επιδεινώθηκε ραγδαία κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λόγω των εκτεταμένων μέτρων αποκλεισμού χωρών, που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή πτήσεων πολλών αεροπορικών εταιρειών. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 60% και 62% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 20,5% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 18,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 24,4%.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ούτε βήχας ούτε πυρετός - Αυτό είναι το σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε (pics)

Κορονοϊός: Τελικά η μάσκα σώζει; Τι λένε οι ειδικοί

Κορονοϊός: Η πρόταση του Μπιλ Γκέιτς - «Με αυτές τις 3 κινήσεις θα νικήσουμε τον ιό»

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των αεροσκαφών, καταγράφεται πτώση κατά 33,7%. Σημειώνεται πως στο εσωτερικό της χώρας η πτώση είναι κατά 30% , ενώ στο εξωτερικό κατά 36% τον περασμένο Μάρτιο. Η μεγαλύτερη πτώση στο δίκτυο εξωτερικού οφείλεται στην ακύρωση μεγάλου αριθμού πτήσεων, ωστόσο πλήγμα δέχθηκε και το εσωτερικό δίκτυο -το οποίο ήταν ήδη επιβαρυμένο - λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων. Στο μεταξύ, τον Ιανουάριο η συνολική κίνηση αεροσκαφών στον ΔΑΑ αυξήθηκε κατά 0,9%, ενώ τον Φεβρουάριο κατά 2,9% με τις πτήσεις εξωτερικού να ενισχύονται κατά 7,8% έναντι μείωσης 3,8% που κατέγραψαν οι πτήσεις εσωτερικού.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα που έχουν σχεδόν όλοι

Σχετικές ειδήσεις