ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός–Ρεπορτάζ Newsbomb.gr:Αυστηροί έλεγχοι στις Λαϊκές– Σε ποια προϊόντα παρατηρούνται αυξήσεις

Κορονοϊός–Ρεπορτάζ Newsbomb.gr:Αυστηροί έλεγχοι στις Λαϊκές– Σε ποια προϊόντα παρατηρούνται αυξήσεις

Υπάρχει επάρκεια στα προϊόντα επισημαίνουν οι παραγωγοί – Αυξάνονται οι περιοχές όπου υπάρχουν Λαϊκές αγορές με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, οι λαϊκές αγορές στην Αττική διπλασιάζονται.

Συγκεκριμένα, με στόχο να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο φόβος εξάπλωσης του κορονοϊού, λειτουργούν 222, αντί για 111 που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι δήμοι καθόρισαν τους νέους χώρους των λαϊκών αγορών, εντός των ορίων τους, οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα κατά την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες, έτσι ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο συγχρωτισμού.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, σε όλες τις Λαϊκές αγορές διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα, εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι υπάρχει επάρκεια αγαθών και ότι οι τιμές είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Μόνο τα πορτοκάλια και τα εποχικά φρούτα είναι σε ορισμένες περιπτώσεις «τσιμπημένα», ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Όσον αφορά τους παραγωγούς, η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα ασφαλείας και έχει συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Αρχών. Όσοι εντοπίζονται να παρανομούν απομακρύνονται από τις Λαϊκές. Οι πολίτες από την άλλη πηγαίνουν εξοπλισμένοι με γάντια και μάσκα ενώ φροντίζουν να πηγαίνουν στους πάγκους με σειρά και όχι όλοι μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σωματείων η κίνηση στις λαϊκές αγορές είναι ικανοποιητική και πως με αυξημένο αίσθημα ευθύνης τόσο οι πωλητές, αλλά και οι καταναλωτές κάνουν τις συναλλαγές τους χωρίς προβλήματα, τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασφαλείας, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα