ΕΛΛΑΔΑ

«Φρένο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Φρένο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ημέρα ταλαιπωρίας αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί από τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και το ΠΑΜΕ.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα οποία θα ακινητοποιηθούν προκαλώντας «έμφραγμα» στους δρόμους της Αττικής.

Το Μετρό θα είναι ακινητοποιημένο όλη την ημέρα, ενώ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συνεδριάζουν από το πρωί για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το συγκεκριμένο μέσο "βρίσκεται υπό διάλυση", κυρίως εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού που δεν τους επιτρέπει να εκτελέσουν με πλήρη ασφάλεια των πρόγραμμα των δρομολογίων.

- Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

- Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

- Οι συρμοί του Προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.