ΕΛΛΑΔΑ

Κάμερες στα σχολεία: Έτσι θα γίνεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων

Κάμερες στα σχολεία: Έτσι θα γίνεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων

Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση κατ’ εφαρμογή της νέας σχετικής διάταξης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω κάμερας.

Με αναφορές στην υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες σχολιάζει το υπουργείο Παιδείας την έκδοση της υπουργικής απόφασης που ορίζει το πλαίσιο λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διά ζώσης τα μαθήματα στη σχολική αίθουσα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του: «Στις σχολικές μονάδες, οι οποίες δεν τελούν υπό καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας λόγω του COVID-19, προβλέπεται – για τους μαθητές που μένουν σπίτι για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας – η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης του μαθήματος μέσω ψηφιακής πλατφόρμας με τις προϋποθέσεις και εγγυήσεις που είχαν ανακοινωθεί».

Το υπουργείο Παιδείας υπογραμμίζει πως η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα καθώς «έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής/αποθήκευσης ήχου και εικόνας, ενώ ο σύνδεσμος για τις ψηφιακές αίθουσες αποστέλλεται από τον/την εκπαιδευτικό αποκλειστικά στους εν λόγω μαθητές και οι ψηφιακές αίθουσες είναι «κλειδωμένες» με έλεγχο εισόδου από τον/την εκπαιδευτικό. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η μετάδοση και εικόνας, θα φαίνονται μόνο ο/η εκπαιδευτικός ή/και ο πίνακας. Η μετάδοση καλύπτει την παράδοση του μαθήματος και όχι τυχόν εξέταση μαθητών.

Ανταποκρινόμενο στην υποχρέωση της Πολιτείας για παροχή εκπαίδευσης και διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και με σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, για παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονΟϊού έμμεσα στους επικριτές του συγκεκριμμένου τρόπου διδασκαλίας, το υπουργείο κάνει λόγο για την υποχρέωση παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές αναφέροντας τα εξής:

«Όταν η Πολιτεία προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μείνουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, είναι και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει την πρόσβαση των μαθητών αυτών στην εκπαιδευτική διαδικασία εξ αποστάσεως».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις εκτός νομού από τη Δευτέρα – Τι ισχύει για αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ

Σχετικές ειδήσεις