ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Έκθεση φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Στιγμιότυπο από τη δράση του Ε.Ε.Σ. στον πεζόδρομο της Ερμού, για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταύρου και Ερυθράς Ημισέληνου, στις 8 Μαΐου
Ε.Ε.Σ.

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνει την Παρασκευή (26/06/2020) ανοιχτή εκδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στο ύψος του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο.

Από τις 18.00 έως τις 22.00, στην εκδήλωση με τίτλο «My future in a flash» («Το μέλλον μου υπό το φλας») θα παρουσιαστούν τα φωτογραφικά έργα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τα οποία λειτουργεί ο Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, το Βόλο και τα Καλάβρυτα, καθώς και των παιδιών προσφύγων που συμμετέχουν στις ψυχοκοινωνικές δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων του Ε.Ε.Σ.

Οι συμμετέχοντες, παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους με την κάμερα του κινητού τους, αποτύπωσαν στο φωτογραφικό χαρτί, με έμπνευση και ενθουσιασμό, τα όνειρα, τις προσδοκίες τους, αλλά και στιγμές της καθημερινότητάς τους στη χώρα που τους φιλοξενεί, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι ανθρωπιστικές αρχές του Ερυθρού Σταυρού αποτελούν πηγή έμπνευσης για έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας.

Φωτογραφική έκθεση «My future in a flash»

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη μετακινούμενων πληθυσμών, με έμφαση στην πλέον ευάλωτη ομάδα, τους ασυνόδευτους ανήλικους.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Βρέθηκε σημειωματάριο στο σπίτι της 33χρονης - Τι αναφέρει

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr