ΕΛΛΑΔΑ

Σε απολογία άμεσα ο Γ. Καπελέρης

Σε απολογία άμεσα ο Γ. Καπελέρης

Σε απολογία καλείται το αμέσως προσεχές διάστημα ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση αναμένεται να διενεργηθεί κατά προτεραιότητα, όπως προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο για σε υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα διαφθοράς στα οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς αλλά και διοικητές δημοσίων οργανισμών.

Βάσει αυτού, ο κ. Καπελέρης ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των καταγγελιών περί ανείσπρακτων προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων, αναμένεται να κληθεί άμεσα σε απολογία από τον ανακριτή, ο οποίος πρέπει να ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα εντός τεσσάρων μηνών.

Ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες με πρώτους τους δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν με σειρά δημοσιευμάτων στην ύπαρξη «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναμένεται να κληθεί ως μάρτυρας και ο Παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, η παραίτηση του οποίου συνδέθηκε με την ύπαρξη του συγκεκριμένου «παραμηχανισμού».

Πάντως ο ίδιος ο κ. Καπελέρης αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ως δεν χάρισε σε κανέναν πρόστιμο , αλλά επρόκειτο για εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος «Ήφαιστος».