ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινή 300 ευρώ σε πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών

Θεσσαλονίκη: Ποινή 300 ευρώ σε πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών

Χρηματική ποινή 300 ευρώ επέβαλε το δευτεροβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη, για οφειλή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1,2 εκατ. ευρώ κατά το έτος 2017.

Η απόφαση, σύμφωνα με νομικούς, εδράζεται στον νέο Ποινικό Κώδικα που προβλέπει τη δυνατότητα επιβολής μόνο χρηματικής ποινής σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος πετύχει την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών. Στην προκειμένη περίπτωση, το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ τρεις ελαφρυντικές περιστάσεις και ειδικότερα αυτές που αφορούν τον πρότερο σύννομο βίο, την ειλικρινή μεταμέλεια και το ότι στην πράξη του ωθήθηκε από μη ταπεινά αίτια.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο τον τιμώρησε με 60 ημερήσιες μονάδες χρηματικής ποινής (προς 5 ευρώ ημερησίως) που μεταφράζεται σε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ (με τις προσαυξήσεις το ποσό θα ξεπεράσει τα 600 ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση, θα κληθεί να καταβάλει μετά την παρέλευση του τριμήνου).

Πρωτόδικα για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο ανάλογη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, όταν ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ δικάστηκε για οφειλή ύψους 24 εκατ. ευρώ αναφορικά με εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές για διάφορα διαστήματα της περιόδου 2014-17. Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο του είχε επιβάλει χρηματική ποινή 450 ευρώ, με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση σε φυλάκιση 4 ετών.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο κ. Στεφανίδης απολογούμενος είπε πως οι εισφορές δεν καταβλήθηκαν, επειδή το Δημόσιο όφειλε εκείνο το διάστημα στον ΟΑΣΘ το ποσό των 120 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος των οποίων προοριζόταν για την καταβολή των εισφορών των εργαζομένων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αίγινα: Πνίγηκε νεαρός σε πισίνα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων