ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα τουρισμού - Γώγος: Είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα

Άνοιγμα τουρισμού - Γώγος: Είναι σίγουρο ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Πότε θα χτυπήσει «καμπανάκι» στις Αρχές.

Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τουρίστες από «πράσινες» χώρες ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σήμερα (01/07) στον ΣΚΑΪ.

Ο επιστήμονας εξήγησε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.

«Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε πάντως ο καθηγητής σημειώνοντας ότι το σύστημα QR, δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτηση τυχόν κρούσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων ενώ επεσήμανε και πάλι τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.

Αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει «καμπανάκι» στις Αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, «αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό», τόνισε.

«Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής. Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών. «Δηλαδή αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε "κόκκινη"», τόνισε ο κ. Γώγος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη: Νεκρή γυναίκα από ανακοπή - Βίαζαν τις τρεις ανιψιές της μπροστά της