ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Μπλόκο» στους Σέρβους τουρίστες - Σε αναβρασμό η Βόρεια Ελλάδα

Κορονοϊός: «Μπλόκο» στους Σέρβους τουρίστες - Σε αναβρασμό η Βόρεια Ελλάδα
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία μέχρι τις 15 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη - Πώς πάρθηκε η απόφαση - Αναταράξεις από το «μπλόκο» της Ελλάδας στους Σέρβους

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Σερβία.

Υπό αυτό το πρίσμα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναστέλλεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιουλίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου η διέλευση Σέρβων πολιτών από όλα τα σημεία εισόδου της Ελλάδας.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:
«H κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

Αντιδράσεις για το κλείσιμο των συνόρων στους Σέρβους

Αναστάτωση έχει προκαλέσει το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των ελληνικών συνόρων για τους Σέρβους μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα της Βαλκανικής.

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης βρήκε πολλούς Σέρβους τουρίστες καθ’ οδόν για την Ελλάδα ενώ κάποιους άλλους κυριολεκτικά μπροστά στην πύλη εισόδου στη χώρα σε εκείνη του Προμαχώνα.

«Το έμαθα εδώ και μία ώρα. Τι κάνουμε;», είπε στην κάμερα του OPEN και τον Χρήστο Νικολαΐδη μια τουρίστρια από τη Σερβία η οποία βρέθηκε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα το μεσημέρι της Κυριακής 5 Ιουλίου. «Νομίζω ότι αυτό είναι χαζό διότι δεν έχουν προσβληθεί μόνο οι Σέρβοι από τον ιό. Υπάρχουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι εδώ, είναι το ίδιο πράγμα» τόνισε στο OPEN ένας άλλος Σέρβος τουρίστας από τον Προμαχώνα.

Σέρβος υπουργός Τουρισμού: «Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ϊβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας.

«Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια», ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάκης Παντζόπουλος: Ποιος είναι ο σύζυγος της Μενεγάκη με την τεράστια περιουσία