ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κεχριές: Μάχη με την πύρινη λαίλαπα - Εκκενώθηκαν χωριά - Συγκλονίζουν οι εικόνες

Φωτιά Κεχριές: Μάχη με την πύρινη λαίλαπα - Εκκενώθηκαν χωριά - Συγκλονίζουν οι εικόνες

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά στις Κεχριές - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή 

Προς τις περιοχές Γαλατάκι και Αθίκια, οι οποίες εκκενώθηκαν, κατευθύνεται η πυρκαγιά από τις Κεχριές, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νανόπουλος έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Πολλές διάσπαρτες εστίες - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κάηκαν και δύο σπίτια.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Οι κάτοικοι των οικισμών βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται και είναι ιδιαιτέρως ανήσυχη για την εξέλιξη της φωτιάς, καθώς όταν πέσει ο ήλιος θα πάψουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Νωρίτερα, εξαιτίας της πυρκαγιάς είχε κλείσει ο δρόμος προς την Επίδαυρο.

Συγκλονιστικές εικόνες από τη μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά:

Στο σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς

Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρέθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή.

Αρχικά έσπευσαν αρχικά 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές δασοπυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου καθώς και 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Κόκκινος συναγερμός» ΤΩΡΑ: Οι Τούρκοι έχουν «απλωθεί» στο Αιγαίο - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό