ΕΛΛΑΔΑ

Η πανουργία δεν έχει όρια: Βρέθηκε καλωδιωμένος υποψήφιος-οδηγός

Η πανουργία δεν έχει όρια: Βρέθηκε καλωδιωμένος υποψήφιος-οδηγός
INTIME NEWS

Χθες, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, 2 υποψήφιοι-οδηγοί επιχείρησαν να αντιγράψουν κατά τη διάρκεια των των θεωρητικών εξετάσεων σε εξεταστικό κέντρο του Περιστερίου.

Στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικού Τομέα Αθηνών μόλις τους αντιλήφθηκαν, κάλεσαν άμεσα το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας, το οποίο ανέλαβε το ανακριτικό έργο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ένας υποψήφιος εντοπίστηκε, στην κυριολεξία, καλωδιωμένος με ειδικό σύστημα, ώστε να λαμβάνει τις σωστές απαντήσεις, καθώς και με 2 ανοιχτά κινητά τηλέφωνα. Όπως ο ίδιος, στη συνέχεια, παραδέχτηκε είχε προηγηθεί επικοινωνία του με την σχολή εκπαίδευσης, η οποία ήταν πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Ο δεύτερος υποψήφιος, όντας λιγότερο δημιουργικός και πανούργος, βρέθηκε μόνο με ανοιχτό το κινητό του και έτσι του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό από τους Αντιπεριφερειάρχες: Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ηλία Δόλγυρα, επισήμανε:

«Για άλλη μια φορά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής απέδειξαν έμπρακτα ότι οι Υπηρεσίες μας διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό που ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ήθος και αίσθημα ευθύνης. Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παράνομων πράξεων, συναλλαγής και διαφθοράς. Με πρόταγμα τη διαφάνεια, την ισονομία και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη θωρακίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και θεσμικές πρωτοβουλίες το σύστημα εξετάσεων και μειώνουμε γραφειοκρατικά εμπόδια και διοικητικές διαδικασίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Β. Γιαννακόπουλος υπογράμμισε: «Με τις εντολές του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη έχουμε επεξεργαστεί ένα πλέγμα ασφαλιστικών δικλείδων για το αδιάβλητο των εξετάσεων καθώς και ψηφιοποίηση υπηρεσιών με κατάργηση και απλοποίηση διοικητικών διαδικασιών προς όφελος του πολίτη».

Να αναφερθεί ότι λίγες μέρες πριν, ο Περιφερειάρχης, παρουσία των στελεχών της Διοίκησης και των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών, επαίνεσε στελέχη που εργάζονται στη Διεύθυνση Μεταφορών, καθώς εντόπισαν κρούσματα παραποίησης στοιχείων ταυτοπροσωπίας υποψηφίων οδηγών κατά τη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - «Θερμό επεισόδιο»: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές πόλεις με βαλλιστικούς πυραύλους