ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή Newsbomb.gr: Ηρεμία στο Καστελόριζο εν αναμονή επισκεπτών

Αποστολή Newsbomb.gr: Ηρεμία στο Καστελόριζο εν αναμονή επισκεπτών

Στους ήρεμους ρυθμούς για τους οποίους φημίζεται έχει επιστρέψει η ζωή στο Καστελόριζο, με τη διαφορά ότι έχει πλέον ελάχιστους τουρίστες.

Αποστολή Newsbomb.gr: Κώστας Πλιάκος

Το Σάββατο (25/07), είναι μια μέρα που δεν φτάνει πλοίο στο νησί άρα το Καστελόριζο δε θα δει ούτε σήμερα νέους τουρίστες, ενώ οι κάτοικοι είναι προβληματισμένοι για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και πέρα.

Μιλήσαμε με ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί και μας είπαν ότι έχουν αρχίσει και πάλι τα τηλέφωνα από κόσμο που αγαπά το Καστελόριζο και θέλει να έρθει.

Δείτε εικόνες από το Καστελόριζο στη gallery που ακολουθεί:

Το πρώτο που ρωτούν είναι αν επικρατεί ηρεμία και αν πετούν αεροπλάνα και από τη στιγμή που βεβαιώνονται ότι όλα είναι ήρεμα ρωτούν πώς θα έρθουν, τα δρομολόγια είτε με πλοία είτε με αεροπλάνο, τη διαθεσιμότητα των χώρων φιλοξενίας καθώς και τις τιμές, οι οποίες έχουν πέσει κατά γενική ομολογία τόσο στο χώρο της φιλοξενίας όσο και στο χώρο της εστίασης.

Φέτος είναι πολύ πιο εύκολο να έρθει κανείς στο Καστελόριζο καθώς έχει δρομολόγια καθημερινά εκτός Πέμπτης και Σαββάτου και για πρώτη φορά έχει πλοίο από Ρόδο που είναι δωρεάν για τους επιβάτες και με μια συμβολική τιμή για τα αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της κινητικότητας πολεμικών πλοίων στην περιοχή, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα πολεμικά που το συνοδεύουν εξακολουθεί να βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν και τα ελληνικά πολεμικά πλοία στην περιοχή, όπως και ο στρατός στη Ρόδο.

Η τελευταία ευνοϊκή θα λέγαμε εξέλιξη η οποία παρέχει μια επιπλέον εγγύηση για την ασφάλεια και ηρεμία στην περιοχή είναι η έλευση του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Ντουέιτ Αιζενχάουερ, που πλέει νότια της Κρήτης συνοδευόμενο από 12 πλοία.

Το αεροπλανοφόρο θα συμμετάσχει σε κοινή άσκηση με την ελληνική πολεμική αεροπορία και μπορούμε να πούμε ότι είναι η πρώτη έμπρακτη συμβολική παρέμβαση των ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για την ένταση στην περιοχή λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Μία γαλλική φρεγάτα επίσης πλέει νότια της Κρήτης στην περιοχή της Λάρνακας.

Ο κόσμος εδώ παραμένει ήρεμος, δηλώνει συνηθισμένος στην τουρκική συμπεριφορά και καλεί τους τουρίστες να ανακαλύψουν το όμορφο νησί τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θερμό επεισόδιο Αιγαίο: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη - «Περιμένουμε τριπλό χτύπημα από την Τουρκία»