ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Εγχώρια τα περισσότερα κρούσματα - Κανείς δεν τα κρύβει

Χαρδαλιάς: Εγχώρια τα περισσότερα κρούσματα - Κανείς δεν τα κρύβει

Εκνευρισμένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για τα Fake news. 

Να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αναφορικά με την πηγή έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα μας, επιχείρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, διαμηνύοντας ότι «δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την έξαρση της πανδημίας.

«Μόλις 17% των κρουσμάτων από 1η Ιουλίου έως σήμερα είναι από τουρίστες και το 83% είναι εγχώρια», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι βασική αιτία είναι η χαλάρωση των προληπτικών μέτρων διασποράς του ιού. «Η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται στη μαζική κυκλοφορία και τη μη τήρηση των μέτρων», υποστήριξε.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού σε Πάρο και στην Αντιπάρο. «Η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο. Έχουμε πλήρη εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ενώ ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το αν ο ΕΟΔΥ δίνει τα πραγματικά στοιχεία κρουσμάτων ημερησίως: «Στην Ελλάδα της φήμης και των fake news θα έπρεπε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί, για θέματα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατζέντας. Για ποιο λόγο να κρύψει κάποιος κρούσματα; Κανένα κρούσμα δεν κρύβεται».

Για την επιστροφή στην εργασία των εκδρομέων τόνισε ότι θα ανακοινωθούν πρωτόκολλα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες, πάντως, δεν αποκάλυψε ούτε και για τα σχολεία «θα υπάρξει ειδική ενημέρωση για το άνοιγμα τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμικό Ναυτικό: Πώς «τσαλάκωσε» το ηθικό των Τούρκων – «Ψάχνεται» για… εκδίκηση η Άγκυρα