ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα στη Μύκονο

Κορονοϊός: Πέφτουν «βροχή» τα πρόστιμα στη Μύκονο
Associated Press

Κορονοϊός: Πρόστιμα και λουκέτα στη Μύκονο μετά και τους εντατικούς ελέγχους της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής του κορονοϊού.

«Βροχή» πέφτουν τα πρόστιμα στη Μύκονο με επιβολή χρηματικών ποσών που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, ενώ έγινε και αναστολή λειτουργίας σε δυο καταστήματα λόγω ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα κατά του κορονοϊου.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Αστυνομία, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και υπό τον συντονισμό του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων συμμετέχει στη συνολική προσπάθεια του ελεγκτικού μηχανισμού αναπροσαρμόζοντας το πρόγραμμα και τα πρωτόκολλα ελέγχου της μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές υψηλής διακινδύνευσης.

Στο πλαίσιο αυτό στις 22-23.08.2020 κατά τις πρωινές, μεσημβρινές, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μικτό κλιμάκιο που αποτελούνταν από επιθεωρητές της ΕΑΔ και αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ διενήργησε ελέγχους σε τριάντα έξι (36) Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Λιανικού Εμπορίου και οργανωμένες παραλίες του Δήμου Μυκόνου.

Επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα:

  • Σε καφέ μπαρ ωφέλιμης επιφάνειας 162,03 τμ υπαίθριας επιφάνειας (με δικαίωμα εξυπηρέτησης 81 καθούμενων πελατών) βρέθηκαν όρθιοι πελάτες εντός της ανωτέρω επιφάνειας και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών.
  • Σε καφέ μπαρ ωφέλιμης επιφάνειας 80 τμ εσωτερικού χώρου βρέθηκαν όρθιοι πελάτες στην εσωτερική επιφάνεια κατά υπέρβαση χρήσης μπαρ, επιβλήθηκε λόγω υποτροπής του συγκεκριμένου ΚΥΕ διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών.
  • Σε εστιατόριο βρέθηκαν πέντε (5) εργαζόμενοι στον εσωτερικό χώρο της κουζίνας και ένας σερβιτόρος να μην κάνουν χρήση μάσκας, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 900 ευρώ
  • Σε εστιατόριο ξενοδοχειακής μονάδας βρέθηκαν τρεις (3) εργαζόμενοι στον εσωτερικό χώρο της κουζίνας να μην κάνουν χρήση μάσκας, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 450 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Μολυσμένη» πόλη η Αθήνα - Τα 141 από τα 284 κρούσματα είναι στην πρωτεύουσα