ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Επίσημο! Επιστρέφουν δύο φορές την εβδομάδα οι Τσιόδρας - Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Επίσημο! Επιστρέφουν δύο φορές την εβδομάδα οι Τσιόδρας - Χαρδαλιάς

Δυσκολεύουν τα πράγματα με την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας - Επιστρατεύεται και πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Επιστρέφει η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, μετά τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και την αύξηση των διασωληνωμένων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 18:00 το απόγευμα.

Εκτάκτως για αυτή την εβδομάδα, τον κ. Τσιόδρα θα αντικαταστήσει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Επιστήμονες και κυβέρνηση βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή, παρακολουθώντας στενά τα επιδημιολογικά στοιχεία που δείχνουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και μεγάλη διασπορά του ιού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, την Κυριακή ανακοινώθηκαν 284 νέα κρούσματα, με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι «κυματοθραύστες» που επιχειρούν να ορθώσουν οι Αρχές απέναντι στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού δεν φαίνεται προς το παρόν να φέρνουν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι θα δούμε σε κάποιες μέρες τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού –αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόζονται ήδη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αυτό, άλλωστε, αποκάλυψε και ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Τοπικά μέτρα και οριζόντια μέτρα μπορούν να ανέβουν σε επίπεδο. Αν υπάρχει λόγος, τα μέτρα όπως κλείσιμο μαγαζιών και η χρήση της μάσκας παντού, μπορεί να εφαρμοστούν σε επίπεδο χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την οποία ετέθησαν επί τάπητος όλα τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία στη χώρα μας αλλά και το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων.

Κικίλιας: Μεγάλη πρόκληση η επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας, ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση ως προς την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης την επιστροφή των αδειούχων από τις διακοπές.

«Η επόμενη ημέρα καθορίζεται από τις μάσκες, τις αποστάσεις και την αίσθηση ατομικής και κοινωνικής ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας , και συμπλήρωσε:

«Είναι περίοδος όπου η πληθυσμιακή ομάδα των 20 έως 40 ετών μετακινείται, επιστρέφει από τις διακοπές και μπορεί να μεταδώσει τον ιό ασυμπτωματικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες», είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος - Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή