ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτό είναι το «στρατηγείο» για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων - Τι λέει ο Χαρδαλιάς (vid)

Κορονοϊός: Αυτό είναι το «στρατηγείο» για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων - Τι λέει ο Χαρδαλιάς (vid)

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στην καρδιά του επιχειρησιακού κέντρου βρέθηκε η κάμερα του Open όπου λαμβάνει χώρα η μάχη της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον πόλεμο κατά της πανδημίας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς έδειξε που δίνεται καθημερινά η μάχη και γίνεται η επικοινωνία με το περιβάλλον των κρουσμάτων. "Τα αποτελέσματα δίνονται στους επιστήμονες για να δούμε τις περιοχές, για να εξασφαλίσουμε όρους απομόνωσης. Είναι πιο δύσκολη η κατάσταση τώρα, την περιμέναμε άλλωστε" είπε ο κ. Χαρδαλιάς. "Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο" πρόσθεσε.

Επιστρέφουν Τσιόδρας-Χαρδαλιάς

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Επιστρέφουν Τσιόδρας-Χαρδαλιάς, νέα μέτρα στο τραπέζι, καμπανάκι από τους επιστήμονες.

Την, Δευτέρα (24/08) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 170 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας - Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.819.

Από τα 134 εγχώρια κρούσματα, τα 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 14 με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παρά την πρόσκαιρη μείωση των χθεσινών αναφερόμενων κρουσμάτων, οι υγειονομικές αρχές είναι σε επιφυλακή. Περιοριστικά μέτρα ετέθησαν σε ισχύ από χθες το πρωί και στα Χανιά, ενώ η καθιερωμένη ενημέρωση πλέον θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος - Μαγκουάιρ: Αλβανός «γκάνγκστερ» επιτέθηκε και τραυμάτισε την αδερφή του